Timbuktu & Damn!

Dag:

Lördag 11 juli

Date: Saturday July 11

Scen:

Pixla Stage

 

Stage: Pixla Stage

Speltid:

Ej Bestämt

Set Time: TBA

Genre:

Hiphop

 

Genre: Hip Hop

Info:

 

Info:

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han uppträtt både som soloartist och i diverse andra konstellationer, bland annat med funkbandet Damn! som han turnerat med i över 15 år. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.
År 2016 gjorde Jason debut som författare med familjebiografin En Droppe Midnatt. Boken, som är uppe i över 100 000 sålda ex, är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter - ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. Under 2017 gjordes den gripande berättelsen om till en liveföreställning som sattes upp på scen på ett flertal platser runtom i landet. Succéföreställningen har gått för fulla hus sedan premiären, slog publikrekord på scenen Höjden på Way Out West i somras och lyckades till och med med konststycket att sälja slut Operan i Oslo på förhand. 

Med hundratals konserter i ryggen har Timbuktu & Damn! cementerat sin position som en av vår tids främsta liveorkestrar – och även etablerat sig långt utanför landets gränser. Under hösten 2019 var Timbuktu med i Så Mycket Bättre på TV4 och i sommar åker han och Damn! på en omfattande turné landet över.

  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon