top of page
bonfire-web-bg-red-2.png

Om Bayside Festival

Bayside Festival startades 2019 och blev en braksuccé direkt. Redan år ett kom över 18 000 besökare under två dagar (9500 på lördag 13 juli och 8500 på fredag 12 juli). Strålande förutsättningar och artistuppträdanden i världsklass satte festivalen på såväl den svenska festivalkartan som gav en helt ny upplevelse till Helsingborgarna. Besökarna prövade på wake board, beach volley samt badade med flamingos under festivalens Day Party. Vid Art Valley sprayade lokala konstnärer fina konstverk på väggar.

Under kvällarna på Pixla Stage och Banana Bay Stage fick vi uppleva många minnesvärda spelningar. Amerikanska världsstjärnan Macklemore fullständigt pulveriserade Pixla Stage på Bayside Festival 2019 under lördagskvällen med en show av högsta klass. Sveriges pop-drottning Veronica Maggio fick igång allsången så att det hördes ända bort över sundet till Helsingör.

 

2022 var Bayside Festival tillbaka igen efter två års uppehåll på grund av pandemin och som festivalen kom tillbaka. På en ny plats, vackra Olympia park bjöds besökarna in till ett område som återigen kantades av konstverk, sandstrand och sommar. Festivalens dayparty arrangerades på Forseas båt mellan Helsingborg och Helsingör. 

 

Totalt besökte över 20 000 personer Bayside över två dagar (fredag 15/7 och lördag 16/7). Svenska superstjärnan Zara Larson bjöd på en sällan skådad hitkavalkad på fredagen och världsstjärnan Kygo bjöd på en stor show dagen och och avslutade festivalen ackompanjerad av en stråkorkester.

2023 slog Bayside Festival publikrekord för tredje upplagan i rad med 21 000 besökare över två dagar. Bolaget och Veronica Maggio lockade storpublik och fick hela Helsingborg att sjunga med. Världsstjärnorna The Chainsmokers och Alesso bjöd på en spektakulär ljus och lasershow fylld av miljardstreamade hits. 

 

Festivalens efterfester på nattklubbarna Sirocco och Le Cardinal blev en succé med utsålt på båda ställena såväl fredag som lördag. 


Det är Homerun Festivals, gänget bakom succéfestivalen Brännbollsyran i Umeå och Bonfire Festival i Linköping, som arrangerar Bayside Festival och resultatet blev över alla förväntningar. Festivalbesökare har alla anledningar att ha höga förväntningar på Bayside Festival 2024 som äger rum 12-13 juli.

bottom of page