top of page
kkk.png

Kultur och Värderingar

Vi vill mer än bara en festival!

Ängen_Dag1_AdrianPehrson-32.jpg

Dare to care

Bayside Festival är sedan 2019 en del av RFSU och Svensk Lives initiativ Dare To Care. Dare To Care är en främjande satsning för ömsesidighet i alla sexuella möten och mot sexuella övergrepp - i livemusikvärlden och överallt. Genom att utbilda oss festivalarrangörer, synas och få spridning i sociala medier och genom att prata med våra besökare vill de sprida sitt budskap om en positiv publikkultur. Dare To Care menar att sett handlar om två saker: hur du själv hanterar gränser och hur du kan bli en aktiv åskådare som agerar om du ser något som ser ut att gå fel. Kan vi utveckla dessa beteenden kan vi få en ömsidighetskultur på festivalen som sedan kan ta sig vidare till övriga samhället.

 

För oss är det viktigt att du som besökare ska känna dig trygg och respekterad oavsett kön, sexualitet, religion och etnicitet. Vi har en nolltolerans mot all typ av diskriminering på vår festival, både på festivalområdet och i våra sociala medier. Incidenter som innefattar diskriminering polisanmäls och du blir portad från festivalen. Bayside Festival handlar om 100% kärlek, till livemusik, festivaler och till varandra.

 

Våga ta ställning. Våga bry dig. Sprid kärlek, inte hat.

Avtryck

Bayside Festival lämnar avtryck. Du märker det på dina nyfunna vänner, dina sneakers som kanske inte är så vita längre, träningsvärken i benen efter årets homerun, dina spellistor som plötsligt växt några decimeter eller pirret i magen som ligger kvar efter att du klickat tänder med den där personen. Nåt du kanske däremot inte märker lika tydligt är vårt miljöavtryck.

 

Precis som de absolut flesta festivaler i världen har Bayside Festival en inverkan på vårt klimat. Vi som arrangör försöker alltid hitta nya sätt att dra ned på våra utsläpp. Senaste åren har vi bland annat jobbat med 100% återvinningsbara engångsartiklar, vi gör tillsammans med Pantamera en stor satsningar inom hanteringen av pant. Vi sorterar tillsammans med Stena Recycling vårt  avfall och använder Ecopal som bränsle till våra elgeneratorer samt att vi har 100% nedbrytbar konfetti. Sedan 2019 samarbetar vi även med Sveriges festival- och hållbarhetsbyrå LiveGreen. LiveGreen stöttar oss i bland annat utvärderingen av festivalen.

 

Med detta sagt kan vi dessa frågor inte riktigt se till förväntan. Vi måste själv ta initiativ och komma med egna innovationer, för att klimatets och alla framtida festivalbesökares skull. Bara tanken på att kommande generationer inte skulle få gå på festival är minst sagt skrämmande.

48267585767_2cc9daf111_k.jpg
48267348837_62f97a3457_6k.jpg

Föreningsliv

Bayside Festival älskar föreningsliv. Föreningslivet tror vi är en viktig del för både yngre och äldre att samlas, få ett sammanhang och träffa nya människor.

 

Sedan start har vi samarbetat med flera olika föreningar inför, under och efter festivalen. Genom att ta in dem som arbetskraft kan de samla in pengar och fortsätta upprätthålla sin verksamhet. Några av de föreningar vi jobbar med har Bayside Festival som huvudsakliga inkomst för resten av året. För oss känns det fint att kunna stödja det fantastiska föreningsliv som finns i Öresundsregionen.

 

Utan föreningar, ingen Bayside Festival.

Trygghet

Bayside Festival vill att festivalen ska vara en trygg miljö oavsett om du vistas i publikhavet, längst framme vid scenen, vid barerna eller i entren. Därför samarbetear med Sveriges ledande företag gällande festivalsäkerhet, Liveside Saftey som hanterar säkerheten i entreér och vid våra scener. 

Vi har även samarbeten med Mobila teamet från Helsingborgs kommun och med Fryshuset. Mobila teamet finns på plats under festivalen och fokuserar på ungdomar som finns direkt utanför festivalen samt ungdomar som behöver hjälp på något sätt. Fryhuset finns på plats inne på festivalen som tyrgghetsvärdar och med sin station och Fyrhusets tält finns en plats för den som vill ta en paus från festandet en stund. 

Vi samarbetar även med Skånes sjukvårdstjänst och Röda Korset Helsingborg så att när olyckan är framme så finns det personal redo att ta hand om dig. På Bayside Festival är du trygg. 

52221933068_9e35095fc8_k.jpg
bottom of page