top of page
bonfire-web-bg-red-2.png

Kultur & värderingar

Trygghet

53046210618_8e15b64b37_o.jpg

Bayside Festival är sedan 2020 en del av RFSU och Svensk Lives initiativ Dare To Care. Dare To Care är en främjande satsning för ömsesidighet i alla sexuella möten och mot sexuella övergrepp - i livemusikvärlden och överallt. 

 

För oss är det viktigt att du som besökare ska känna dig trygg och respekterad oavsett kön, sexualitet, religion och etnicitet. Vi har en nolltolerans mot all typ av diskriminering på vår festival, både på festivalområdet och i våra sociala medier. Incidenter som innefattar diskriminering polisanmäls och du blir portad från festivalen. Bayside Festival handlar om 100% kärlek, till livemusik, festivaler och till varandra.

Vi samarbetar även med Fryshuset, Mobila Teamet, Polisen, Gripen bevaknin och Svenska Eventvärdar i arbetet med att alla ska känna sig trygga på Bayside Festival.

Avtryck

Bayside Festival lämnar avtryck. Du märker det på dina nyfunna vänner, dina sneakers som kanske inte är så vita längre, träningsvärken i benen efter årets homerun, dina spellistor som plötsligt växt några decimeter eller pirret i magen som ligger kvar efter att du klickat tänder med den där personen. Nått du kanske däremot inte märker lika tydligt är vårt miljöavtryck.

 

Precis som de absolut flesta festivaler i världen har Bayside Festival en inverkan på vårt klimat. Vi som arrangör försöker alltid hitta nya sätt att dra ned på våra utsläpp.

- Vi arbetar endast med återvinningsbara engångsartiklar. 

- Vi har ett pantsystem i våra barer och samarbetar med Pantamera. 

-  Vi använder endast grön el med Ecopardrivna generatorer. 

-  Vi sorterar vårt avfall ihop med Nordvästra skåner reningssällskap.

53090363802_fa86c41b2f_k.jpg

Föreningsliv

53046107930_1014b2ad7e_k.jpg

Bayside Festival älskar föreningsliv. Föreningslivet tror vi är en viktig del för att knyta samman ett samhälle. Få saker har så positiv inverkan på både folkhälsan och integrationen som föreningslivet och idrotten. Föreningslivet ger ett sammanhang och en plattform för människor att mötas. 

 

Sedan start har vi samarbetat med flera olika föreningar inför, under och efter festivalen. Genom att ta in dem som arbetskraft kan de samla in pengar och fortsätta upprätthålla sin verksamhet. Några av de föreningar vi jobbar med har Bayside Festival som huvudsakliga inkomst för resten av året. För oss känns det fint att kunna stödja det fantastiska föreningsliv som finns i Öresundsregionen.

 

Utan föreningar, ingen Bayside Festival.

bottom of page