Jelassi

Dag:

Fredag 28 augusti

Date: Friday August 28

Scen:

Banana Bay Stage

 

Stage: Banana  Bay Stage

Speltid:

Ej Bestämt

Set Time: TBA

Genre:

Hiphop

 

Genre: Hip Hop

Info:

 

Info:

Jelassi är det unga hiphopfenomenet från Farsta som sedan tonåren hängt i studior och skrivit lyrik. Hon spelade på SMASH-festivalen 2018 innan hon hade släppt en officiell singel. Hon har uppträtt på Polar Music Prize-utdelningen och på skiva gästat Silvana Imam och Cherrie. Hon säger sig vara trött på negativism, glorifiering av våld och droger, vill i stället bidra med någonting annat.

 

Till Stockholm Direkt sa Jelassi:

En inte alltid lätt eller spikrak livsresa tar sig Jelassi an med humor, precision, förändringsvilja.

 

2018 började det talas om henne då hon dök upp på låten 20 lax ihop med DJ Black Moose, Ozzy och Michel Dida. Samma år fick hennes egen låt Inte konsti spridning på Youtube och året därpå släpptes så rättvist haussade debutsingeln Keff båt. Nu är hon aktuell med en stark debut-EP som fått namnet “Port 43” och två starka Grammisnomineringar för Årets Nykomling samt Årets Musikvideo till just “Keff Båt.”

“Port 43 på Blattebacken i Farsta är en plats som har format mig som människa. Jag har gråtit, ätit, sovit och skrattat i den där porten. Trots att jag inte bor kvar där idag, vill jag ändå börja min berättelse därifrån.”

  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon